Ta de rette valgene - for deg

Er det en ting jeg har gjort mye av i livet, så er det å ta feile valg. Jeg har tatt avgjørelser som går utover meg selv, og kommer andre til gode. Valgene jeg har tatt føles rett, men er helt feil - og jeg har endelig sett sammenhengen på hvorfor jeg har tatt disse valgene.

Alt før en avgjørelse kan deles opp i tre kategorier. Det er disse tre kategoriene som har spilt en rolle for hva slags valg vi tar - både riktige og feile valg.

Følelser:

Følelsene spiller en stor rolle. For meg som ofte føler dårlig samvittighet når jeg tar valg som er best for meg men verst for andre. Som når folk vil være med meg, mens jeg ikke vil være med dem - så blir jeg trist fordi jeg føler jeg skuffer de andre ved å ikke være med dem.

Tanker:

Jeg tenker hva den andre parten tenker. Prøver intens å sitte meg inn i hodet til andre, og tenker på hva dem vil tro, si eller mene om mine valg. Jeg tenker at jeg er ikke like viktig som andre, og om andre har det bra så har jeg det bra også. Vonde tanker om meg selv, og gode tanker om hva andre trenger.

Fornuften:

Rett og slett det som blir det rette valget for meg selv, men som føles feil ovenfor de andre det vil gå utover. Det jeg egentlig vil gjøre.

Det ser jo kanskje lett ut å vite hvilket valg som er rett å ta når det er skrevet ned i kategorier, men oppe i hodet kommer alt helt plutselig. Akkurat som om hjernen er en suppeskål, alt er blandet oppi der og valget havner på den som blinker sterkest. Spesielt den følelsen som er vondest, er lettest å gjøre noe med.

Alle valgene jeg noen sinne har tatt, har vært med en god intensjon, men etter at valget er tatt har føles feil og uforståelig for andre mennesker igjen. Jeg føler meg forferdelig slem, men mener det egentlig kun godt - og det ødelegger selvtilliten i tillegg.

Så om du har et valg å ta som du synes er vanskelig eller vondt, sorter dem i de tre kategoriene og prøv å velge fornuften. Du er faktisk kun ansvarlig for dine egne følelser og ditt eget liv, og selvfølelsen + selvtilliten vil øke når du tar de valgene som faktisk er de beste for kun deg selv og ditt liv.

/bildet er fra Google ^ /

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

anyme

anyme

16, Agdenes

Kategorier

Arkiv

hits