Falsk kjærlighet

Vi vil ha de som ikke vil ha noen, for når de vil ha deg så vet du at du er den eneste de vil ha. Først da tror vi at vi har oppnådd ekte kjærlighet. Vi søker de som mangler noe, slik at vi kan fylle det lille tomrommet, for først då vet vi at vi ikke blir lurt. Lurt av kjærligheten. Vi ønsker at den andre skal bli betatt og totalt avhengig av oss, så vi selv ikke blir forlatt.

Nesten som falsk kjærlighet, selvom følelsene er ekte - men der på feil grunnlag. Det er noe som gjør oss betatt, ikke bare fordi vi liker personen men fordi vi da vil føle oss til nytte. Bety noe. At vi er viktige for noe andre. Men hvorfor klarer vi ikke å tenke slik om oss selv, uavhengig av hva andre trenger av oss? For det er vanskelig å føle seg pen, uten bekreftelser fra andre. Venninner er ikke godt nok, det er jo en mann som må bekrefte det. Og den mannen må være spesiell for at vi skal tro på det, føle det og til slutt faktisk være det.

Greien er jo at vi lurer oss selv, så til de grader. For når vi først har funnet denne mannen, så gir vi av oss selv mer enn hva han ber om. Også ligger vi all lykkefølelse over i hans hender. Vi føler jo oss bra så lenge vi har han, eller føler oss til nytte i ett annens liv. Falsk lykke faktisk, fordi han hverken respekterer oss eller gjør noe for at vi skal ha det bra. Det er ikke han som er avhengig av oss, men vi som er avhengig av han.

Det er først når man klarer å være lykkelig alene, at en mann blir en bonus - og ikke grunnen. Da blir et flott liv til et fantastisk liv istedenfor, og sjangsen for at han er den rette blir mye større - fordi vi hverken har behov for å utfylle han eller mangler noe selv.

God torsdags kveld flotte mennesker <3

/bilder fra Google/

4 kommentarer

ensjel

31.03.2017 kl.08:12

Helt enig med oppsummeringen din. Klarer du ikke å være lykkelig alene, er det mye som skal til for at du skal klare å gjøre andre lykkelig eller bli lykkelig av andr.e

anyme

31.03.2017 kl.09:38

ensjel: det er helt sant! Spesielt de som sliter ønsker at de skal bli reddet av andre, men den eneste som kan redde dem er dem selv.

Nora Piscopo

31.03.2017 kl.10:38

Så fint skrevet! Er helt sant som du sier..

anyme

31.03.2017 kl.12:48

Nora Piscopo: tusen takk for det <3

Skriv en ny kommentar

anyme

anyme

16, Agdenes

Kategorier

Arkiv

hits