Ut av depresjon

Det sies at det man fokuserer på i livet, er det som det blir mer av. Med det menes det at om du fokuserer på at du selv skal ha det bra, vil du som regel ha det bra også. Det samme gjelder den andre veien, fokuserer du på at livet er dritt, så vil det også være helt dritt.

Å snu en hjerne fra negativ til positiv er helt grusomt vanskelig, spesielt når alle andre har det så jævlig bra. Det er lett å gi råd til andre, se hva som egentlig kunne vært gjort, støtte og være der hundreogti prosent. Men det er sinnsykt vanskelig når man skal gjøre alt det der for seg selv, og sin egen del. Være sin egen støttespiller og oppmuntrer, for når man er depressiv - så føles det ut som om du er inne i et helvete du ikke klarer å redde deg ut fra. Som om du svømmer med hodet under vann, snart tom for oxygen, og du håper på at en eller annen skal redde deg, samtidig som du egentlig er helt klar til å gi slipp på livet du har. Problemet er at du ikke holder på å dø, og det er ingen som ser deg holde på å drukne. Den eneste som virkelig kan redde deg, er deg selv. Selvfølgelig med litt dra hjelp, men det blir mer som en flytebrygge - du må fremdeles dra deg selv opp.

Det verste er vell at det er som en vond spiral som daler nedover, fordi en depresjon krever utrolig mye energi. Man gjør mindre og mindre, men blir mer og mer sliten. Til slutt gjør man ingenting, og da er det vanskelig samtidig ufattelig krevende å få gjort noe. Man blir sin verste fiende, rett og slett. Det finnes ingen skumlere monster her i denne store verdenen, en vår egen hjerne - dessverre.

Jeg har uansett funnet ut en ting, og det er at man ikke trenger å gjøre mye på en dag for å være lykkelig, men heller litt hver dag. Nye opplevelser, men i små doser. Rett og slett for å få en liten pause fra all tenkingen, også prøve å fokusere på hvor godt det var, og ikke minst hva man kan oppleve i morgen. Man trenger ikke å nå en fjelltopp eller bruke masse penger for å få en opplevelse, men ut å variere dagene er alltid godt - selv om det bare var en tur for å mate endene med et FirstPrice brød.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

anyme

anyme

16, Agdenes

Kategorier

Arkiv

hits