ILLUSJON

Jeg hører fuglene kvitre, trærne prate mens vårsolen treffer og varmer kroppen min. Den kalde vinden blåser håret til alle sider, men det betyr ingen ting siden solen fremdeles varmer det den kan. Det er vår, eller et hint av vår - en liten forsmak.

Rynken i pannen er der, og øynene myser, det er slik kroppen beskytter det viktigste vi har mot den skarpe solen. En måse flyr over meg, like etter kommer den andre. De leker, mens jeg trekker pusten godt og kjenner hele magen fylles med frisk vårluft. Det føles godt, og varmt. Et snev av lykkefølelse kryper gjennom kroppen, og jeg er plutselig ti kilo lettere. Enten var det den tjukke vinterjakken som ble igjen hjemme, eller så var det den tunge usynlige ryggsekken som jeg plutselig klarte å sitte vekk - men uansett så betyr det ingenting, fordi akkurat nå er alt fantastisk, jeg er på vei oppover.

Jeg ser utover vannet, alt er så utrolig flott. Blomstrene har enda ikke tittet frem, men skjer ganske snart. Det er en utrolig god følelse når blomstrene blomstrer for fullt - bare det gir et snev av lykkefølelse. Endene svømmer rundt og noen leter etter mat i vannet, noen dukker ned og resten av dem jager hverandre. Det er noen vakre skapninger, som går rundt på den morsomste måten. Jeg gir deg et lite innblikk i hvordan det var, hvordan det føles. Det er nesten slik at du kan føle det selv, og et snev av lykke vil strømme gjennom din kropp også.

Helt til innlegget er over, og du innser at det er en falsk følelse og en falsk opplevelse du opplever. Mitt liv er ikke ditt, mine følelser er ikke dine - likevel føler du på det og ser det for deg. Skuffelsen er gjerne større når du skal oppleve det selv, fordi du ikke føler akkurat det samme som når du leser om en hendelse slik som denne. Jeg vil ikke kalle det manipulasjon, men illusjon.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

anyme

anyme

16, Agdenes

Kategorier

Arkiv

hits