Grusomme mennesker på Internett!

Voksne mennesker på Internett sier jeg bare, og fy fader så slemme enkelte er der. Er det egentlig vits å skrive hva man tenker, hele tiden? - ja, for i Norge har man ytringsfrihet til å si, mene, tenke og formidle hver enkelt tanke man har, det er bare såå mye enklere på Internett enn i virkeligheten.

Mange mennesker tror oppriktig at om de slenger inn en kommentar om akkurat det dem tenker, så sårer det ingen. Man kan komme med helt grusomme strofer, uten at det påvirker hverken de man er glad i, eller ser et medmenneske bli såret. For det er jo slik det er, er man på Internett må man tåle både hets, hat og ros. Hva man skriver får som regel aldri direkte konsekvenser enn at man kanskje blir grilla av de som mener det motsatte.

Folk klør seg i hodet, og lurer på hvorfor mobbing blant barn enda skjer. Og mange av de fæle kommentarene som blir skytt ut mellom himmel og jord, så sitter jeg på andre siden og lurer på hvilke holdninger voksne folk - med barn - egentlig har. Hvordan er situasjonen til de menneskene når dem kommenterer? Og tenker de seg egentlig om før de slenger ut en uskyldig men ganske så slem kommentar når man ser 'kjente mennesker på TV man overhodet ikke har noe til felles med'?

Jeg mener mobbing er et ord man bruker når barn er slemme mot barn. Når voksne generelt er slemme mot andre voksne, så er man direkte grusom og ufin. Som et voksent menneske vet man at man sier ikke slemme ting om andre, men allikevel skjer det. Sikkert støtt og stadig også, sann at barna tror det er helt greit å prate slikt om andre mennesker.

Man kan for all del dele meningene sine på en saklig måte, uten å oppføre seg som en drittsekk. Men man kan også la vær og si noe som helst når man har negative meninger. Man gjør faktisk ikke noe bra med å dele sine negative meninger, tvert imot blir man heller et menneske med masse negativt å si om det meste.

Ti måter å tenke positivt på:

1: ikke responder på det negative med mer negativt! Det er lov å skrive/si at den kommentaren var direkte slem, uten å faktisk svare på den.

2: unnlat å si det negative! "Jeg har aldri likt hun, men akkurat i det støtter jeg hun" kan forkortes til "jeg støtter hun akkurat her"

3: forklar hva man kan gjøre annerledes! Aksepter at det som skjedde ikke var greit, og forklar hva man kan gjøre bedre neste gang uten å påpeke at det ikke var greit.

4: vis kjærlighet, forståelse og empati! Akkurat som deg gjør alle mennesker feil, og det bør alle ha forståelse for. Det skal lite til for å tabbe seg skikkelig ut, kjendis som privatperson.

5: gi kjente og ukjente komplimenter! Ingenting føles bedre enn å få andre til å føle seg bedre.

6: ikke ta alt personlig! Selvom du føler deg truffet av noen andres meninger, så er det ikke alltid direkte deg de mener. Om man vil formidle 'sin side av saken' så ha som fokus at din side blir forstått og akseptert uten å gå til angrep.

7: ikke sett folk i båser! Selvom du har meninger om folk som får/gjør/er noe, så er alle mennesker ulik og unike, og alle fortjener å bli møtt med et åpent sinn.

8: gi kjærlighet til alle! Alle fortjener kjærlighet, og det kan gis i det uendelige. (Det samme kan hat)

9: fokuser på det positive! Det man fokuserer på blir det mer av, og du velger selv hva du vil ha mer av.

10: del dette innlegget. Om du vil såklart. Det finnes så mange mennesker der ute som trenger en fin påminnelse, og istedenfor å si det selv kan de jo heller lese den her!

Dine handlinger er med på å forme denne verdenen, så tenk deg godt om hvordan du vil den skal være. Sammen blir vi sterke, men vi må begynne en plass. Jeg stemmer for en verden fylt med kjærlighet og godhet, gjør du?

Én kommentar

desomskapteverden

07.06.2017 kl.23:53

Jeg synes det er helt greit å skrive negative ting som sånt som jeg ikke liker. Har blant annet tidligere skrevet litt om synet jeg har på dyremishandling og teorrorisme... vel... Det er vel ganske åpenbart at det ikke er sånt du tenker på her.

Skriv en ny kommentar

anyme

anyme

16, Agdenes

Kategorier

Arkiv

hits